logo

Yeni Yarışmalar ve Yeni İş Fikirleri

Yeni Yarışmalar ve Yeni İş Fikirleri

Dünya ile entegre olmuş alim ve kurraların yetişmesi için TV’deki Kur’an okuma yarışmalarının muhakkak etkisi olacaktır. Bu yarışmaların teşvik edilmesi ve her dalda geliştirilmesi gerekir. Uluslararası derecelere girecek eğitim ve öğretime ulaşması, ulaştırılması gerekir.

Bu sene Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasının 5.si yapılıyor. Herkes merakla izliyor. Lakin bu yarışmalarla ilgili önerilerimiz olacak. Gençlerimizi özendirmek için bu yarışmalar da yapılmalı;

1- Çocuklar arası Kur’an-ı Kerim okuma yarışması,

2- Hadis ezberleme ve okuma yarışması,

3- İlahi okuma ve ses yarışmaları (2-10 yaş arası, 10-15 yaş arası, 15 daha büyük yaşlar arası)

4- Amatör tiyatro oyuncuları yarışması (inanç dünyamızdan esinlenerek; çocuklar için ve büyükler için)

5- Milli müzik yarışmaları

Bu pandemi sürecinde online ve sanal ortamda çalışmalara, eğitimlere, bilgi ve kültür çalışmalarına eskiden olduğundan daha çok ihtiyaç vardır. Bir taraftan insanlarımızın sağlık ve psikolojisini korumak, diğer taraftan moral ve vizyon yüklemek hepimizin vazgeçilmezidir.

Tabii ki bunun yanında bazı kanallarda olduğu gibi; Yaşamı kolaylaştıran, eğitici, öğretici, mesleki çalışmaları destekleyici, aramızdaki diyalogları geliştirici, insan ve hayvan sevgisini benimseten, doğa sorumluluğu aşılayan, kişisel gelişimi destekleyici, zekâ oyunları vb. faaliyetler, spor ve genç kalma teknikleri verebilen, kültürel faaliyetleri destekleyici, kişilikli insan modeli oluşturmaya yönelik, karakter örnekleri ile örnek insan modeli oluşturan, “rol modeller“ oluşturacak programlara çok çok ihtiyaç var.

Ülkemizde; bir marangoz atölyesi, bir kültür sanat atölyesi, bir tiyatro atölyesi gibi sanal atölyeler açılmalıdır. Gençlerimizin bu sanal atölyelere ve online eğitimlere katılmaları özendirilmelidir. Bu yolla gelecekte güzel buluş ve iş imkânlarına sahip olmaları sağlanabilir. Sanal çalışmalar sayesinde alınacak sonuçlara göre de ödüller verilmelidir. Bu atölyelerden mezun olanlar için sertifika, beceri ve başarı belgeleri verilmelidir. Bu onları daha çok teşvik edecektir.

Bu projeye Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK, Halk Eğitim Merkezleri, Sivil Toplum Kuruluşları hatta yerel belediyeler öncü olmalıdır.

Teknofest-21 gençlerin önünü nispeten açmıştır. Türkiye’nin her yerinden gençlerimiz bu etkinliğe katılmalı ve becerilerini ortaya koymalıdır.

Bizden sonraki nesile bizler nasıl öncülük edebiliriz, teknolojiyi daha iyi nasıl kullandırabiliriz, boş zamanlarını daha eğlenceli ve nasıl daha verimli hale getirebiliriz. TV’lerdeki şiddet ve her gün toplumu rahatsız edici haberler, dizi vs. den nasıl gençliğimizi ve taze beyinlerimizi koruyabiliriz. Geleceğe güven ile bakan, neşeli ve birbirini sevebilen, toplum için üretken bir nesil nasıl yetiştirebiliriz?

İnanınız hiçbir şey zor değildir, yeter ki azmi ve hedefi iyi belirleyelim ve yelkenlerimizi doğru denizlere açalım. Bundan sonrası başarılarla dolu bir gelecek demektir.

Sağlık ve ümit ile

Fethullah FAKIOĞLU

657 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.