logo

HZ. PEYGAMBERİN LÜKS(!) HAYATI

Yaşar YAVUZ

Yaşar YAVUZ
yasaryavuz00@hotmail.com
HZ. PEYGAMBERİN LÜKS(!) HAYATI

Tarihinden, inancından, kimliğinden ve örfünden uzaklaştırılmış bu necip milletin bir evladının insanı üzen acı tablosu.

Teneffüs esnasında nöbetçi öğretmenin yanına gelerek: “Hocam siz hangi dünyadan bahsediyorsunuz ben anlayamıyorum. Üstüne basa basa namaz diyorsunuz, oruç diyorsunuz. Bunlar ne demek? Benim ailemde bu söylediklerinizin hiç bahsi geçmez. Siz ne anlatıyorsunuz Allah aşkına?” diyen öğrencilerin bol olduğu bir özel okul.

Din kültürü öğretmenine derste: “Hocam Hz Muhammed ne kadar akıllı ve zeki bir insanmış. Çevresinde o kadar seveni varmış ki!.. Lüks içinde bir hayat sürmüş.”

Sınıfın büyük bir bölümü şaşkınlık içinde soruyu soran öğrenciye bakıyor. Öğretmen hayretler içerisinde, ama sakin. Bu; anne-babadan, sistemden, çevreden  gerçekleri öğrenememiş öğrencinin cehaletine öfkelenmek yerine şefkat dolu bir sesle:

“Söyler misin canım! Hangi konularda lüks yaşamış?”
“Ne bileyim hocam, öyle işittim öyle duydum.”
“Pekala konuya şöyle başlayalım. Peygamberin yaşamış olduğu evin durumu nasıldı acaba? Bileniniz var mı?

Birkaç öğrenciden fısıltı halinde “tek odalı bir evdi hocam” cevapları…
Soruyu soran öğrenci sessiz…

Öğretmen devam ediyor: “Evet kızım. Peygamberin yaşamış olduğu ev 1+1 değil 1+0’dı. Günümüzdeki en mütevazi apart hüviyetinde bir ev. Hem öyle bir evdi ki; peygamber namaz kılarken ayakta dik duramazdı. Çünkü tavandaki hurma yaprakları sebebiyle başını aşağı doğru eğmek durumundaydı. Secde ederken nasıldı biliyor musunuz?
Uyumakta olan eşinin ayaklarını elleriyle bir kenara itip, oraya başını koyarak secde ederdi.

Peki sizler şu anda oturduğunuz evi tarif eder misiniz?”

Öğrenciler 3+1 den başlayıp 4+1, 5+2, dubleks ve malikaneye kadar uzanan cevapları sıralıyordu.

“Evet sevgili arkadaşlar! Sizler böylesi evlerde otururken Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatını 1+0 bir evde tamamlamıştı.”

Konuşulanları sessizce dinleyen kız öğrencimiz ise esas bomba soruyu sonraya saklamıştı. Çünkü o peygamberin lüks(!) hayatına kafayı takmıştı:

“Ama hocam peygamber bir çok kadınla evlenmedi mi?”

Anlaşılan öğrencimiz bu konuda teslimiyetçi olmayacaktı. Asıl sorusunu ortaya koymuştu. Hem de sorusunu şöyle cilalandırmıştı: “Siz, İslam Dini kadın ve erkeğe aynı kıymeti verir diyorsunuz ama, İslam’da dört evlilik diye bir gerçek var. Bir erkeğin dört karısı olabiliyorsa, benim de dört kocamın olması doğal değil mi?”

Sınıfta diğer öğrencilerden bazıları da, bu sorunun arkasında durduklarını ima ederek, evet öyle değil mi anlamında başını sallıyordu. Bu akıllı soru, onların da duygularına tercüman olmuş, bir nevi kendilerini sevindirmişti.

Öğretmen sükunetle cevap verdi: “Peki evladım diyelim ki sen, İslam Dini izin verdi ve dört kocası olan bir hanımefendisin. Dört  kocanla mutlu bir hayat sürüyorsun. Derken nur topu gibi bir bebek doğurdun. Ama bebekten daha önemli bir soru dünyaya geldi. Acaba babası kim? İşte İslam babası belli olmayan çocuklar dünyaya gelmesin diye kadına dört evlilik izni vermemiştir.

Ha bu arada erkeklere dört evlilik izninin verilmesi konusuna gelince: Bu konuda öncelikle iki hadis ortaya koyalım ki, dört evlilik ile ilgili ağzı sulananlar varsa ayaklarını denk alsınlar:

1. “Dünya hayatında normal hayat şartları devam ederken iki evli olanın ayağının birisi, daha şimdiden cehennem çukurundadır. (Hadis)

2. “Dünya hayatında normal şartlarda hayat sürerken, iki evli olanın yüzünün bir tarafı çarpılmış olarak Allah katında huzura çıkar. (Hadis)

Bakın sevgili gençler!.. Normal hayat şartları devam ederken bırakın dört evliliği üç evliliği, iki evliliğe bile İslam müsaade etmez. Çünkü eşler arasında saygıyı, sevgiyi, eşitliği ve adaleti sağlamak imkânsızdır.

“Peki nasıl oluyor da Kur’an-ı Kerim’de çok evliliğe izin veriliyor?” gibi bu güzel sorunuza şimdi cevap vermeye çalışalım…

Sevgili gençler yirmi sene kadar önce uzakdoğudan bir ülke ile alakalı gazetelerde şöyle haberler çıkmıştı:
“Türkiye’den erkek ithal edeceğiz…”

O ülkenin sosyal yapısı incelendiğinde kadın sayısı ile erkek sayısı arasında inanılmaz bir orantısızlık vardı. Adeta bir erkeğe altı kadın düşmekteydi. Işte İslam’daki dört evlilik hadisesi, öylesi olağanüstü haller için geçerli İslam’ın verdiği bir ruhsattır, bir izindir.

Yani “haydi buyurun dört kadınla evlenebilirsiniz” değildir.

Bakınız, bu cümleyi tebessüm etmeden dinleyiniz lütfen: “O ülkede bekar kadınlar evli kadınlara, sizin kocalarınızda bizim de hakkımız var” diyorlardı. İşte toplumdaki böylesi anormal bir durumda İslam dört evliliğe izin vererek doğan çocukların kimliksiz doğmalarına müsaade etmez.

Darb-ı mesel (ders verici nitelikte söz) olarak şöyle bir hadise anlatılır: Zamanın birinde bir adam “Madem dinimizde dört evliliğe izin var, öyleyse ben ikinci evliliğimi yapmak istiyorum” diyerek ortaya çıkar. Kendisine iki evliliğin bile zor olduğunu, dördü düşünmenin zaten imkansızlığını anlatmaya çalışanlar onu fikrinden vazgeçiremezler.

“Gencim, yakışıklıyım, zenginim” diyerek evleneceği eşler arasında herhangi bir adaletsizliğe, eşitsizliğe fırsat vermeyeceğini, eşitliği daima gözeteceğini dillendirerek kararında sabit adım atar. Gerçekten de ikinci evliliğinden sonra eşleri arasında o kadar dikkatli davranır ki…

Birinci eşine nasıl hediyeler alıyorsa, ikinci eşine de aynen öyle. Birinci eşi ile ne kadar gezme tozma yaşıyorsa, ikinci eşi ile de aynen öyle… Birinci eşiyle ne kadar zaman geçiriyorsa, ikinci eşi ile de öyle.

Zamanlar akıp geçer. Olacak ya; bir salgın hastalıktan dolayı iki eşi de aynı gün vefat eder.

Genç adam onların vefatından sonra da eşitliği ve adaleti alabildiğine gözetir.  Aynı kalitede kefenler alır, aynı fiziki coğrafi konumda iki ayrı kabir hazırlatır, aynı anda cenazeler yıkanır kefenlenir ve sıra tabutların gasilhaneden çıkmasına gelir.

Omuzlarlar bir tabutu kapıya yönelirler.
Adam heyecanla: “Durun der, Ne yapıyorsunuz?”
“Efendim mezarlığa gidiyoruz” derler. “Hayır hayır! Sakın bunu yapmayın. İlk eşimi önden çıkarıyorsunuz. Arkadan çıkacak olan tabuttaki ikinci eşim bana gönül koyar” der. Çaresiz beklerler.
“Efendim o zaman tabutları aynı anda kapıdan çıkaralım” derler, adam ona da razı olmaz. Adamın mantığına göre, bu defa alttaki tabutta bulunan  eşi bu duruma karşı çıkacaktır.

Fakat çözümü yine adam üretir ve der ki: “Duvara bu kapının renginde, deseninde ve ebatlarında yeni bir kapı
yapılsın!..”

Çözümü mantıklı bulurlar. Ebadıyla rengiyle, deseniyle ve aynı kapı koluyla ikinci bir kapı yapılır.

Tabutlar omuzlanır, dualar ve tekbirler eşliğinde iki kapıdan aynı anda çıkarılır, mezara defnedilir. Genç adam üzgün bir vaziyette evine döner.

Fakat çilesi bitmemiştir. Gece rüyasında ilk karısı, öfke dolu gözlerle, tükürük saçan sözlerle kocasına  şöyle bağırmaktadır: “Be herif! Benden ne kötülük gördün de, ikinci hanımını yaptırdığın yeni kapıdan çıkardın!”

İşte böyle sevgili gençler!.. Karısını mutlu etmekten aciz bazı insanlar, dört evlilik konusunu duyunca heyecan duymaktalar…

Bırakınız üçü dördü, iki evli olanın bile durumunun vehameti ortadadır.”

Evet sevgili Hasbahçe Gazetesi okurları!

Bugün sizi bir özel okulun sınıfına davet ederek, öğrencilerimizin bir bölümünün maalesef dininden, inancından, tarihinden ne kadar uzaklaştırılmış olduğunu kulaklarınızda işitin istedik. O masum çocukların bu soruları sorarken herhangi bir hatası ve kusuru yoktu.

Bazı mihraklar onlara başka milletlerin güdümünde olmalarını sağlamak adına, kendi inançlarını küçümsemeyi, başka dilleri, başka dinleri, başka tarihleri benimsetmeyi başarmışlardı.

Geleceğimiz yarınlarımız olan neslimize sahip çıkmalı, onları çok  önemsemeli, tarihlerini asıllarını inançlarını onlara anlatmalı ve sevdirmeliyiz.

Hayırlı Cumalar.

Selam ve dua ile.

Yaşar YAVUZ

832 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Şehidin Makberi Göklerdir

    26 Mart 2024 Din ve Yaşam, Genel, Gündem, Kağıthane, Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Tevrat Hz. Musa'ya, İncil ise Hz İsa’ya indirilmiş ilahi kitaplardır fakat yıllar içerisinde Musa'nın ve İsa'nın dinleri bozulmuş, kitapları deformasyona uğratılmıştır. Yani iki kitapta insan eliyle değiştirilmiştir. Şu an piyasada yüzlerce farklı çeşit İncil ve Tevrat var ve her birinin içeriği diğerinden farklıdır. Hiç bir ilahi kitapta, insanı da geçtim, hiç bir canlının, hele de bir masumun öldürülmesi emredilmez, tavsiye edilmez. Kur'anı Kerim bunun için var ve kıyamete kadar İslâm dini ve Kur'an-ı Kerim teminat altındadır ve nihai ...
  • Haksız Hukukun Kanlı Elleri

    13 Aralık 2023 Din ve Yaşam, Genel, Gündem, Köşe Yazıları, Kültür Sanat, Tüm Manşetler

    Zulüm ile kendi "haksız hukukunu" sağlamaya çalışan İsrail, hem kendi halkına, hem Dünya'ya ne kadar rezil, ne kadar acımasız hatta nasıl gaddar ve kalleş olduğunu her fırsatta gösterdi utanmadan. Sanmasınlar ki zalimlik ile âbâd olurlar! Neyi kurtarmaya çalışıyorlarsa bilsinler ki ilk önce ondan olurlar. Ve elbet mazlumun sahibi Allahtır. Bir gün kimin kimde ne hakkı varsa Allah (c.c.) herkesin hakkını iade edecektir. Gerek bu dünyada gerek ahirette. Hainlik ve gaddarlık ile zafer kazanılmaz bunu er geç anlayacaklar ya ahirette y...
  • Bir Yerlerde Birilerine Hep Yazık Oluyor

    08 Ekim 2023 Din ve Yaşam, Genel, Gündem, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    İnsanın her şeyi, layıkıyla hak ettiğini yaşadığı bir hayat yok.Bir yerlerde birilerine hep yazık oluyor.Bir yerlerde hep birilerinin hakkı çiğneniyor.Bir yerlerde hep birileri istemediği şeylere mecburen katlanıyor.Yaşamak güzel ama birileri bunu hep zorlaştırıyor, kendilerine de bize de! Olan olur üzülürsünüz, içiniz burkulur ama anlamazlar hislerinizi, anlamazlar gerçekleri.Boşuna anlatmakla heba etmeyin kendinizi. Aynı yere aynı pencereden bakmak, aynı şekilde görmek demek değildir. Gözle görülen aynıdır da gönüllerin gördüğü bamba...
  • Kabahat altın taç olsa, kimse alıp takmaz başına

    10 Temmuz 2023 Din ve Yaşam, Eğitim, Genel, Gündem, Köşe Yazıları, Kültür Sanat, Sivil Toplum, Tüm Manşetler

    İçimde kocaman bir ağlamak var,Kimse gerçekleri görmüyor, duymuyor.Çok görüntü var!Dışı iyi gibi görünüyor ama içi öyle değil.Çok kelâm ediliyor, bakınca bir sürü laf sözAma kulak verince bakıyorsun ki,Ne sözü söz ne gözü göz. Çok suret var,Lakin her gördüğün yüzü insan mı sanıyorsun?Sureti öyledir ama sireti başkadır.Sen, o öyledir zannedersin,Bu böyledir, yerli yerincedir dersinAma bir bakarsın ne görünen göründüğü gibidir,Ne de beklediğin öyledir. Bilirsin;İyilikten iyisi, kötülükten kötüsü yokAma bakarsın;İnsan gibi insan olmaları iç...